Grote spullen in je auto vervoeren: 4 tips!

spullen verhuizen auto

Grote spullen in je auto vervoeren: 4 tips!

Grote spullen in je auto vervoeren, hoe doe je dat? Sta je net bij een meubelzaak met je gloednieuwe bank of ga je binnenkort verhuizen? Je wilt in ieder geval graag zo eenvoudig mogelijk de spullen in je auto vervoeren. Toch vraag je jezelf af hoe dit in je auto gaat passen. Hoe krijg je die kast, bank óf wasmachine in je auto zonder een gevaar op de weg te zijn? En waar moet je precies op letten om geen boete te riskeren? Wij zetten 4 handige tips voor je op een rij.

1. Check jouw laadvermogen

De eerste stap is om het laadvermogen van jouw vervoersmiddel te checken. Het laadvermogen kun je vinden in het instructieboekje van je auto of aan de hand van je kentekenbewijs. Hier vind je terug wat de maximale massa en het gewicht van je auto is. Gevonden? Bereken dan ‘maximale massa auto – het gewicht van de auto = het maximale laadvermogen’. Zorg ervoor dat je nooit hoger dan je laadvermogen zit. Tip: check ook van tevoren je bandenspanning!

2. Meet je spullen

Je staat vast niet gelijk te springen bij het idee om je meubels op te meten, maar verstandig is het wel. Door de meubels of spullen vooraf goed op te meten, ben je er zeker van dat alles in de auto gaat passen. Reken ruim, want als een bepaald meubelstuk bijvoorbeeld kleiner blijkt te zijn, dan kan de beschikbare ruimte alleen maar meevallen. Door het opmeten weet je ook gelijk of de spullen door de deur passen, voordat het de auto ingaat.

verhuizen transport verhuizing 2

3. Meet je lading

Je hebt alles netjes ingepakt, maar toch heb je nog grote spullen uitsteken voor of achter de auto. Hoe los je dat op? Simpel: meubels of spullen mogen tot maximaal 1 meter aan de achterkant uitsteken. Dit heet ook wel ‘deelbare lading’. Gaat het om ‘ondeelbare lading’, zoals een kano, ladder of plank? Dan mag dit maximaal 5 meter achter je auto uitsteken. Hierbij is wél een markeringsbord nodig. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je lading aan de voorkant van je auto (op het dak) uitsteekt. Dat mag, maar alleen als het om ondeelbare lading gaat. Het mag alleen niet meer dan 3,5 meter voor het stuurwiel uitsteken. Ook hierbij geldt dat je je lading dan moet markeren met een markeringsbord. Let op: steekt je ondeelbare lading ook in de breedte uit? Dan mag dit niet meer dan 20 centimeter uitsteken buiten elke zijkant van de auto. Met een maximumbreedte van 2,55 meter.

Direct aan de slag met je transport? Dat kan!

Bereken zelf binnen 5 minuten je transport. Ben je tevreden over de prijs en je opties?
Dan boek je direct een koerier om het voor jou te fixen.

4. Gebruik hulpmiddelen

Wanneer je grote spullen in je auto gaat vervoeren, kunnen hulpmiddelen heel handig zijn. Bepaalde spullen kunnen namelijk gemakkelijk verschuiven tijdens het rijden. Dat wil je natuurlijk voorkomen! Gebruik daarom een touw of spanbanden om je spullen goed vast te zetten. Zorg bij het vervoeren er ook voor dat de spullen gelijkmatig over de auto zijn verdeeld. Zware lading kan je beter in het midden van de bagageruimte plaatsen. Heb je breekbare spullen of meubels die niet vies mogen worden? Vervoer de spullen dan bijvoorbeeld verwikkeld in bubbeltjesplastic, oude kranten, kussens en lakens. Je hebt waarschijnlijk nooit gedacht dat een EHBO-doos van 2 kilo een impact krijgt van 25 keer zijn gewicht als je bij een snelheid van 50 kilometer per uur plotseling hard remt. Ook voor kleine spullen geldt dat je ze goed en veilig moet vervoeren. Op deze manier rijd je veilig van A naar B.

Kom je er niet helemaal uit? Geen zorgen. De koeriers van Direct Transport helpen jou graag met het vervoeren van grote spullen in je auto. Geen onnodige kosten achteraf, maar een duidelijke en transparante prijs. Met het netwerk van professionele koeriers staat er altijd iemand voor jou klaar. Sit back and relax: wij komen naar je toe!