Breekbare spullen veilig vervoeren: hoe doe je dat?

breekbare spullen verhuizen

Breekbare spullen veilig vervoeren: hoe doe je dat?

Of je nu gaat verhuizen of net splinternieuw servies hebt aangeschaft; braakbare spullen veilig vervoeren, blijft een vak apart. Het zou zonde zijn als al jouw glaswerk of misschien zelfs je antieke voorwerpen beschadigen bij het vervoeren van je spullen. Hoe verpak en bescherm je nou breekbare spullen, zodat jouw objecten veilig op locatie aankomen? Lees onze tips hier!

Breekbare spullen inpakken

Bij het vervoeren van breekbare spullen wil je natuurlijk dat het netjes is ingepakt. Of het nu gaat om een kunstobject, prachtige antieke voorwerpen of glazen vazen: je wilt dat jouw breekbare spullen veilig aankomen op de bestemming. Hoe pak je dit het beste aan? Of beter gezegd: hoe pak je dit het beste in? Pak alvast wat oude kranten, een keukenrol, piepschuim, vaatdoeken en bubbeltjesplastic! Breekbare glazen kun je voor het vervoeren namelijk gemakkelijk los van elkaar wikkelen in keukenpapier. Voor extra veiligheid leg je een oude theedoek of handdoek bovenop de glazen in een doos. Voor de meest breekbare spullen kun je het beste bubbeltjesplastic gebruiken. Denk hierbij aan fragiele champagneglazen of flinterdunne vazen. Het plastic vangt namelijk veel meer schokken op dan papier. Wist je dat het trouwens kan helpen om borden en schalen op hun zijkant in de verhuisdoos te plaatsen? Op deze manier voorkom je dat het servies wordt beschadigd.

verhuizen transport verhuizing 18

Verhuisdozen inpakken

Je kunt het je vast inbeelden: een groep vrienden of familie komt jou helpen verhuizen en voor je het weet wordt een doos hardhandig in een verhuisbusje gezet. Voor je het weet ligt je complete servies in duizend stukjes op straat. Tja, als je breekbare spullen veilig wilt vervoeren, dan kun je dat maar beter op de dozen aangeven. Markeer daarom gelijk, tijdens de verhuizing, de verhuisdozen met ‘breekbaar’ en schrijf eventueel op de doos wat erin zit. Dit kan bijvoorbeeld met een dikke viltstift. Je kunt ook speciale tape kopen om aan te geven dat de spullen breekbaar zijn. Dat valt gelijk lekker op en zo voorkom je dat mensen lomp met jouw spullen omgaan. Bij aankomst van bestemming weet je dan weer gelijk wat je allemaal in de verhuisdozen hebt gedaan.

Probeer niet alles in één doos te proppen

Zoals net al aangegeven kun je servies beter los van elkaar inpakken. Het glaswerk pak je dan met papier wat losjes in, zodat het glas extra is beschermd. Begin altijd met het inpakken van de grootste glazen en zet ze rechtop in de doos. Als je een doos vult met alleen maar servies, dan wordt het al snel te zwaar. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Probeer daarom niet alles in één doos te proppen, maar bewaar wat ruimte om dit op te vullen met theedoeken of handdoeken bijvoorbeeld. Zorg ervoor dat niks meer verschuift wanneer de breekbare spullen in de doos zijn verpakt. Op deze manier gaat het je lukken om breekbare spullen veilig te vervoeren. Echt waar.

Hulp inschakelen

Kom je er toch niet helemaal uit, heb je tijd te kort of totáál geen zin? De koeriers van Direct Transport staan altijd voor je klaar. Of je nu antieke voorwerpen, kunstobjecten of fragiel servies wilt vervoeren … De koeriers van Direct Transport weten wel raad. Wij bieden een volledige verhuisservice op maat. Ook voor het vervoeren van breekbare spullen vanuit een woonwinkel kan je bij ons terecht. Onze koeriers regelen jouw nieuwe aankoop van deur tot deur. Vakkundig, efficiënt en snel. Schakel onze hulp in en wij komen naar je toe! De prijs bereken je gemakkelijk online: binnen 5 minuten weet je precies wat je vervoer (exact) kost. Handig toch?

Direct aan de slag met je transport? Dat kan!

Bereken zelf binnen 5 minuten je transport. Ben je tevreden over de prijs en je opties?
Dan boek je direct een koerier om het voor jou te fixen.