4 tips voor het vervoeren van je wasmachine

4 tips voor het vervoeren van je wasmachine

Sta je op het punt om je wasmachine te vervoeren en weet je niet waar je moet beginnen? Een wasmachine verhuizen is natuurlijk iets anders dan het vervoeren van een bank of stoel. Het is een onhandig apparaat dat ervoor zorgt dat jouw transport een hele activiteit wordt. Wasmachines zijn groot en wegen al snel zo’n 80 kilo. Daarbij wil je natuurlijk niet dat je wasmachine beschadigd raakt, anders is al jouw werk voor niets geweest. Maar hoe zorg je er nu voor dat een wasmachine veilig en netjes van A naar B komt? Wij geven jou 4 tips voor het vervoeren van je wasmachine.

1. Voorbereiden van het vervoer

Een wasmachine vervoeren vergt wel wat voorbereiding. Zorg er ten eerste voor dat je wasmachine minstens een dag van tevoren is afgesloten van water en elektriciteit. Het kan soms namelijk even duren voordat het water uit de wasmachine leegloopt. Zorg daarbij ook dat de waterslang goed is losgekoppeld en plak deze bijvoorbeeld vast aan de wasmachine met de open kant naar boven. Daarnaast zit er vaak ook nog wat water in de filter van je wasmachine. Voordat je de wasmachine vervoert moet je er wel zeker van zijn dat al het water uit de wasmachine is. Dit doe je door de wasmachine op een verhoging te zetten en deze te kantelen. Open vervolgens het klepje van de wasmachine met daarachter het filter. Zet een emmer onder je wasmachine en laat het water van de wasmachine rustig uitlekken. Zo weet je zeker dat al het water eruit is!

2. Meet je wasmachine op

Wanneer je je wasmachine gaat vervoeren is het belangrijk dat je de wasmachine van tevoren opmeet. Pak je rolmaat er maar bij, want voor je het weet blijkt de wasmachine niet door je voordeur of gang te passen. De meeste wasmachines hebben dezelfde breedte en hoogte, maar de diepte kan wel verschillen. De standaardhoogte van een wasmachine is doorgaans circa 85 centimeter, terwijl de voorladers van de wasmachine meestal een standaard breedte hebben van 65 centimeter. De diepte van een wasmachine is doorgaans 60 centimeter, maar dat kan dus afwijken. Houd er rekening mee dat het deurtje van je wasmachine nog open moet kunnen.

afleveren pakket - Direct Transport

3. Bescherm je wasmachine

Bij het vervoeren van je wasmachine is het belangrijk dat je wasmachine goed beschermd wordt. Bij het tillen van je wasmachine (bijvoorbeeld de trap op) wil je namelijk niet dat je wasmachine beschadigd raakt. Maar hoe zorg je daar nu precies voor? Je kunt bijvoorbeeld speciale transportzakken kopen ter bescherming. Zoek je een goedkoper alternatief? Zorg er dan voor dat je wasmachine bij het verhuizen goed verpakt zit in noppenfolie of ander beschermingsmateriaal. Op deze manier voorkom je krassen of deuken. Ook kan je de trommel van de wasmachine vastzetten met de beugels die je krijgt bij de aankoop van de wasmachine. Zo schudt de trommel tijdens het verhuizen niet heen en weer. Mocht je deze beugels niet meer hebben, dan kan je altijd nog handdoeken tussen je trommel leggen.

4. Schakel Direct Transport in

Voor het vervoeren van je wasmachine kan je natuurlijk ook een transporteur inschakelen. Het voordeel hiervan is dat je het sjouwwerk niet zelf hoeft te doen. Bij Direct Transport helpen we daar graag mee. Je hoeft bij ons geen uitgebreide offerte op te vragen, maar je berekent zelf gemakkelijk de prijs online. Extra hulp bij het sjouwwerk kan ook bijgeboekt worden en we zorgen ervoor dat jouw wasmachine veilig naar boven/de trap op wordt getild. Met een lift erbij is het zelfs gratis. Geef ons meer informatie over het formaat van de wasmachine, kies het ophaal- en bezorgadres en voor je het weet staat de wasmachine bij jou in huis. Jouw wasmachine veilig laten vervoeren? Plan hier jouw transport.

Direct aan de slag met je transport? Dat kan!

Bereken zelf binnen 5 minuten je transport. Ben je tevreden over de prijs en je opties?
Dan boek je direct een koerier om het voor jou te fixen.